Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτισμός Τέχνες Μουσική Δημοτικό Ωδείο Λάρισας Λάρισα

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Λάρισα
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

25/11/2008
Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Διαχειριστής

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας είναι:

Οι Μαθητικές Ορχήστρες «Δημήτρης Μητρόπουλος» και «Μανόλης Καλομοίρης»: Οι μαθητές που συμμετέχουν στις ορχήστρες, εκπαιδεύονται στην ομαδική μουσική αναδημιουργία, που συντελεί στην από κάθε άποψη ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους.

Η Παιδική Χορωδία: Μετά από ακρόαση (ανίχνευση ακουστικών και φωνητικών ικανοτήτων) συμμετέχουν στο φωνητικό αυτό σύνολο. Έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο σε όλη την Ελλάδα (Ηρώδειο, Μέγαρο Αθηνών, Θεσσαλονίκης κ.α.)

Η Μικτή Χορωδία: Ένα σύνολο που έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα αξιόλογη καλλιτεχνική παρουσία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όσες πόλεις του εξωτερικού έχει εμφανισθεί.

Η Χορωδία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής: Συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, με σκοπό αφενός να προβάλλει το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο Δ.Ω.Λ., αφετέρου να δώσει στο ευρύτερο κοινό της Λάρισας και της περιοχής αυθεντικές εκτελέσεις του βυζαντινού μέλους.

Η Ορχήστρα Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής: Ιδρύθηκε το 1987 με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής στις νεότερες γενιές. Είναι το μουσικό σχήμα που αναδημιουργεί με απόλυτη προσέγγιση τη μουσική μας παράδοση.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων: Προσπάθειά της είναι να κάνει τη συμφωνική μουσική κοινή γλώσσα των Λαρισαίων μουσικόφιλων και παρουσιάζει προγράμματα πλούσια σε έργα και μουσικές παρουσίες. Στελεχώνεται από τελειοφοίτους, αποφοίτους, καθώς και καθηγητές και μαθητές του Δ.Ω.Λ. και άλλων ωδείων της πόλης μας.

Η Φιλαρμονική: Ιδρύθηκε το 1950 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα της πόλης, που συμμετέχει σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις. Το έργο και η προσφορά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα δρώμενα της Λάρισας. Έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στο εξωτερικό, λόγω των συμμετοχών της σε Διεθνή Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για την άψογη εμφάνισή της, αλλά και την άρτια εκτέλεση του προγράμματός της.