Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 02 Οκτωβρίου 2022
Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή Οργανισμοί Κοινωνική Πολιτική Δημοτικός Οργανισμός Βρεφονηπιακών - Παιδικών Σταθμών Δήμου Λαρισαίων Λάρισα

6ος Παιδικός Σταθμός Λάρισας (Νεράιδα)
14ος Παιδικός Σταθμός (Ιπποκράτης)

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Πληροφορίες
(Μέγεθος: 3 kb) 
Υποβολή αιτήσεων εγγραφής
(Μέγεθος: 87 kb) 
Κριτήρια επιλογής
(Μέγεθος: 86 kb) 
Τμήματα
(Μέγεθος: 84 kb) 
Αρχές παιδαγωγικής δράσης
(Μέγεθος: 94 kb) 
Διατροφή παιδιών
(Μέγεθος: 80 kb) 
Ημερήσια απασχόληση
(Μέγεθος: 87 kb) 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής
Δημοτικός Οργανισμός Βρεφονηπιακών - Παιδικών Σταθμών Δήμου Λαρισαίων
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Λάρισα
Δημοτικός Οργανισμός Βρεφονηπιακών - Παιδικών Σταθμών Δήμου Λαρισαίων: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

26/11/2008
Ο Δημοτικός Οργανισμός Βρεφονηπιακών - Παιδικών Σταθμών Δήμου Λαρισαίων

Διαχειριστής

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ο Δημοτικός Οργανισμός Βρεφονηπιακών - Παιδικών Σταθμών Δήμου Λαρισαίων ιδρύθηκε στις 28/02/1996 με βάση το άρθρο 42 του Ν. 2218 / 1994 συγχωνεύοντας τους εννέα (9) πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς και το ένα (1) Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Σε συνέχεια με τον Ν. 3106 / 2003 μεταβιβάστηκαν τρεις (3) Παιδικοί Σταθμοί, δύο (2) του πρώην Ε.Ο.Κ.Φ. και ένας (1) ο πρώην Ι.Β.Σ.Λ. Με τους τέσσερις (4) δημοτικούς και τους δύο (2) που λειτουργούν στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, απαρτίζουν την σύγχρονη έκφρασή του.

Ο Οργανισμός έχοντας συνολικά υπό την εποπτεία του εικοσιένα (21) παιδικούς σταθμούς σ’ όλη την γεωγραφία της πόλης, καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων μητέρων.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων αποτελούν Παιδαγωγικά Κέντρα, που παρέχουν αγωγή στα παιδιά της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας μέσα από τη διαλεκτική παιδιού - παιδαγωγού - περιβάλλοντος.

Σκοπός λειτουργίας είναι να προσφέρουν:
• Προσχολική αγωγή που ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας για την ολόπλευρη και σφαιρική νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.
• Την καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση & ψυχαγωγία των βρεφών και των νηπίων, που εξαιτίας της εργασίας και των δύο γονέων ή άλλης κοινωνικής αιτίας δεν την έχουν.
• Ειδικά παιδαγωγικά προγράμματα περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής, μουσειακής αγωγής κ.τ.λ., καθώς επίσης και επαφή με την κοινότητα, που προσφέρουν στο παιδί ευκαιρίες για απόκτηση ειδικών γνώσεων, ανάπτυξης της προσωπικότητάς του και κοινωνικοποίηση.
• Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προβληματισμό των γονέων σε θέματα αγωγής, ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους.
• Προγράμματα προληπτικής ιατρικής.

Η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών
Η λειτουργία των παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους, επί πέντε ημέρες εβδομαδιαία από Δευτέρα έως Παρασκευή. Σε περιπτώσεις που η απασχόληση των εργαζομένων διαρκεί κατά τη θερινή περίοδο ο παιδικός σταθμός μπορεί να λειτουργεί το μήνα Αύγουστο και να διακόπτει τη λειτουργία του ένα μήνα κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου – Ιουλίου.

Από την 1η Αυγούστου έως 31η Αυγούστου οι παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν και στο διάστημα αυτό γίνονται οι αναγκαίες συντηρήσεις και επισκευές των κτιρίων των παιδικών σταθμών. Οι παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν κατά το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων από 24 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου και το Πάσχα από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, διαστήματα που είναι απαραίτητα για οικογενειακή σύναξη και θρησκευτική ανάταση της οικογένειας. Επίσης, διακόπτει τη λειτουργία του κατά τις επίσημες αργίες των δημοσίων υπηρεσιών καθώς και του πολιούχου του Δήμου Λαρισαίων ή του εορτασμού εθνικού, θρησκευτικού ή τοπικού γεγονότος.

Η λειτουργία των παιδικών σταθμών αρχίζει από την 7:00 ώρα π.μ. κατά το χειμερινό ωράριο και από 6:45 ώρα π.μ. κατά το θερινό ωράριο και λήγει, σε κάθε περίπτωση την 16:00 ώρα. Σε περίπτωση εφαρμογής του προγράμματος απογευματινής λειτουργίας των παιδικών σταθμών, το ωράριο θα αναπροσαρμοστεί, με απόφαση του Δ.Σ., αναλόγως.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Οργανισμού λειτουργούν από 7:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.

Πληροφορίες
Ρούζβελτ 46
Τ.Κ. 41222
Τηλ.: 2410 680205, 2410 680215, 2410 680219
Fax: 2410 680247