Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτισμός Τέχνες Λογοτεχνία Μεταπολεμικοί Λογοτέχνες Λάρισα

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Μεσοπόλεμος - Γενιά του '30
Μεταπολεμικοί Λογοτέχνες
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Λάρισα
Μεταπολεμικοί Λογοτέχνες: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

27/11/2008
Δαμιανός Βουλγαράκης

Διαχειριστής

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ο Λαρισαίος δημοσιογράφος Δαμιανός Βουλγαράκης είναι εκείνος που θα επηρεαστεί περισσότερο από την πένα του Κοτζιούλα τόσο στον ποιητικό όσο και στον πεζό του λόγο(ο Κοτζιούλας όσο βρίσκεται στη Λάρισα εκδίδει το «Θεσσαλικό παζάρι 1945», «διδάσκοντας» τους ντόπιους πως η πεζογραφία της περιφέρειας οφείλει να κινηθεί σε ένα ρεαλιστικό και βιωματικό κλίμα).

Η ποίησή του κινείται αρχικά στα χνάρια του νεοσυμβολισμού και του νεορομαντισμού όπως εκφράστηκαν μέσα από την παραδοσιακή στιχουργική ποιητών όπως ο Τέλλος Άγρας και ο Ουράνης αλλά σταδιακά απελευθερώνεται από αυτές τις επιρροές και προχωρεί σε νεοτερικές ποιητικές φόρμες.

Εργογραφία
Ποίηση: «Δρόμοι δίχως τέλος», «Κάτω από τον άδειο ουρανό», «Ωκεανοί», «Το νησί της Καλυψώς», «Φως απ’ το παράθυρο», «Κραυγές», «Νιρβάνα», «Ένα παιδί....», «Άδειες ώρες», «Η Γυναίκα που χτυπούσε τη θάλασσα» , «Οδοιπόροι», «Εκ βαθέων», «Φωτοσκιάσεις», «Ποιήματα και πέντε λαϊκές επιθυμίες ζωντανές». Πεζά: Δασκαλίτσα (Νουβέλα), Σε περίμενα να γυρίσης (Νουβέλα), Λίβας (Διηγήματα), Άγριος άνεμος (Ρομάντσο), Σφαγή στο Δομένικο (Χρονικό Κατοχής), 1283 Ημέρες σκλαβιάς (Χρονικό), Τρεμπεσίνα (Πολεμικό αφήγημα), «Ημερολόγιο στρατοπέδου» (Χρονικό κατοχής), «Αλβανία» (Αφήγημα του πολέμου). Θέατρο: «Η Ταβέρνα του μπαρμπα Λόλα»


Πηγή: Ψύρρας, Θ., Η Λογοτεχνία στη Λάρισα από το 19ο στον 21ο αιώνα, Σχεδίασμα, Λάρισα, 2008