16/11/2008
Το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας

Διαχειριστής

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας ιδρύθηκε το 1979 και συμπληρώνει φέτος 29 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας και προσφοράς στην πόλη και στη χώρα μας, καταγράφοντας και παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από την πλούσια ελληνική παράδοση που ανάγεται στους αρχαίους χρόνους και αποτελεί καρπό μακροχρόνιας έρευνας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων διοικείται από δεκαεξαμελές συμβούλιο, με πρόεδρο την κ. Θέλμα Ζητωνούλη. Από το 1986 έχει αναλάβει ως διευθυντής ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτριος Α. Τσιπλακούλης ο οποίος με την πλούσια ερευνητική δραστηριότητα και την υπεύθυνη αναζήτηση δημιούργησε μία σημαντική κυψέλη λαϊκού πολιτισμού.

Τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων αποτελούν το βασικό σκοπό της δράσης του, χωρίς όμως να περιορίζεται σ’ αυτή. Η ιματιοθήκη του Λυκείου περιλαμβάνει παλιές αυθεντικές φορεσιές σε μεγάλη ποικιλία καθώς και εξαιρετικής ομορφιάς παραδοσιακά κοσμήματα, στοιχεία που την καθιστούν πολύ αξιόλογη.

Πέρα από αυτούς τους τομείς δραστηριοτήτων, το Λύκειο των Ελληνίδων ασχολείται με την εθνολογία, τη φιλοσοφία και άλλα αντικείμενα της ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης.

Πληροφορίες
Δήλου 17 – Νεράιδα
Τ.Κ. 41222
Tηλ: 2410 9624379 – 2410 534754
Fax: 2410 534754
Email: info@lel.gr


Χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων
(Φωτογραφία: Αρχείο Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας)
Η πρόεδρος και ο Διευθυντής του Λυκείου στην Νέα Υόρκη με τον επίσκοπο Δημήτριο
(Φωτογραφία: Αρχείο Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας)
Παραδοσιακή Φορεσιά Βλάχας
(Φωτογραφία: Αρχείο Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας)

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.