29/10/2008
Ο Σύλλογος Πυρήνων του Δήμου Λαρισαίων

Διαχειριστής

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ αποτελεί ένα γυναικείο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι πρώτες εθελόντριες Πυρήνες ξεκίνησαν από το 1975. Από το 1996 λειτουργούσαν ως εθελοντική ομάδα συνεργαζόμενη με τον Ο.Κ.Α. (Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και από το 2007 είναι πιστοποιημένος Σύλλογος Φιλανθρωπικός συνεργαζόμενος με τον τωρινό Ο.Κ.Π. (Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων).

Σκοπός του σωματείου είναι:

• Η συμπαράσταση και η ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της πόλης της Λάρισας, η παροχή βοήθειας σε οικογένειες ή μοναχικά άτομα που είναι οικονομικά αδύναμα ή ανήμπορα και γενικώς σε άτομα που κατοικούν στην πόλη μας και έχουν ανάγκη στήριξης από τους συνανθρώπους τους.

• Η στήριξη των οικογενειών της Λάρισας με την ανάπτυξη δράσεων προληπτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα.

• Η συνεργασία του σωματείου με άλλους ανάλογους συλλόγους, ιδρύματα, ενώσεις, οργανισμούς ελληνικούς και διεθνείς, επιστημονικούς ή μη, η οργάνωση ενημερωτικών συνεδρίων, σεμιναρίων, συναντήσεων, διαλέξεων και συζητήσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μελών του συλλόγου μας αλλά και των αρμοδίων φορέων κρατικών ή ιδιωτικών καθώς και του κοινού της πόλης πάνω σε θέματα διάδοσης και αντιμετώπισης ασθενειών και γενικότερα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

• Η ίδρυση τράπεζας αίματος και η καταγραφή δωρητών μυελού και οστών.

• Η άρρηκτη συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων ώστε να είναι πιο συντονισμένη η προσφορά προς τους συμπολίτες μας που τη χρειάζονται αλλά και στενή επαφή με τις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής.

• Ο σύλλογος σε εκπλήρωση της κοινωνικής αποστολής και δραστηριότητάς του μπορεί από τυχόν υπάρχοντες διαθέσιμους πόρους του να παρέχει συνδρομή προς αναξιοπαθούντες με περιορισμένα οικονομικά μέσα πολίτες της Λάρισας. Για το σκοπό αυτό καταθέτει μέρος των χρημάτων του στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με την ρητή υποχρέωση του ανωτέρου Οργανισμού να συναποφασίζει και γνωστοποιεί στο Διοικητικό Συμβούλιο των Πυρήνων τις περιπτώσεις για τις οποίες διατέθηκαν τα χρήματα και οπωσδήποτε αποκλείεται η διάθεση των χρημάτων αυτών στη διοργάνωση εκδηλώσεων από τον Ο.Κ.Π.

• Η ενθάρρυνση και η με κάθε μέσο ενίσχυση δραστηριοτήτων ή εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του σωματείου.


Δραστηριότητες
Ο σύλλογος υλοποιεί μια σειρά από δραστηριότητες όπως, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μπαζάρ γλυκών, λαχειοφόρους, προσκυνηματικές εκδρομές, βραβεύσεις φοιτητών, ημερίδες, επισκέψεις σε διάφορα ιδρύματα κ.ά. της πόλης (Φυλακές, Γηροκομείο, Ειδικό Σχολείο κ.τ.λ.) έχοντας σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική και υλική (είδη πρώτης ανάγκης) ενίσχυση των απόρων οικογενειών, των μοναχικών ανθρώπων και όσων χρήζονται βοηθείας.


Λογότυπο Συλλόγου Πυρήνων Δήμου Λαρισαίων
Βράβευση παλαιών μελών του συλλόγου
Εκδήλωση του συλλόγου για την ενίσχυση απόρων

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.